Is de bandenspanning van jouw auto altijd juist? Om die vraag te beantwoorden plaatst de gemeente Almere ‘Slimme Bandenpompen’ in de stad. Er is al een bandenpomp te vinden op het Hennepveld in het centrum. Ook bij de Brasiliaplaats in Almere Buiten kunnen autobanden gecontroleerd worden. De bandenpomp heeft een touchscreen beeldscherm. Zo wordt het makkelijker gemaakt om banden te controleren en op te pompen. Automobilisten kunnen er gratis gebruik van maken.

Service

“Door het aanbieden van deze service wil de gemeente Almere automobilisten stimuleren om regelmatig de bandenspanning te controleren en zo veiliger, zuiniger, stiller en schoner te rijden. De slimme Bandenpomp in Almere sluit aan op de landelijke campagne Geef je banden Lucht“, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Juiste spanning

De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden.

Duurzaam

De slimme Bandenpomp werkt op zonne-energie en helpt automobilisten gratis en gemakkelijk de banden correct op te pompen. Slimme software ziet of een band lek is, kan op kenteken de juiste spanning weergeven, corrigeert voor opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten en laat in beeld zien wat de meting is en hoeveel liter brandstof en euro’s bespaard worden met het gebruik.

Band op spanning

De slimme Bandenpomp is ontwikkeld door Band op Spanning, een organisatie zonder winstoogmerk, die zich inzet voor thema’s op het gebied van duurzame mobiliteit en energiebesparing.

1Almere

Een verslaggever van 1Almere gaat binnenkort een kijkje nemen bij de nieuwe bandenpomp. Meer daarover zie je volgende week in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Minuut.

Comments are closed.