Als het aan de PVV ligt, komt er mogelijk een tweede vaste verbinding vanaf het stadscentrum naar het Floriadeterrein. De PVV opperde het idee donderdag tijdens de Politieke Markt op het stadhuis.

Bedreiging

“De geplande voorzieningen bij de Floriade vormen een bedreiging voor ondernemers in het centrum”, zegt de Almeerse PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk. Voor de PVV is dat reden genoeg om na te denken over een tweede verbinding naast de nieuwe Floriadebrug.

Ondernemers

De PVV verwacht door beide vaste verbindingen dat het centrum en de Floriade met elkaar worden verbonden. Dat werkt in het voordeel van ondernemers in het centrum. De Floriade ligt dan in het verlengde van het stadshart. Volgens Van Dijk staan de ondernemers in het centrum achter dit plan.

De gemeenteraad buigt zich later over het voorstel.

Floriadebrug

Over het Weerwater, tussen het Filmwijkstrand en de toekomstige Floriadewijk komt er in ieder geval een fiets- en voetgangersbrug. In oktober konden inwoners kiezen tussen ontwerp A of B. Ruim 70% van de Almeerders koos voor ontwerp B: de vloeiend slingerende bamboebrug over het Weerwater. Vanmiddag onthulden wethouder Loes Ypma en gedeputeerde Jan de Reus het ontwerp.
Ongeveer 3000 inwoners hebben hun stem uitgebracht. De brug kost ongeveer 5 miljoen euro.

Comments are closed.