71

1Minuut: Studentenwoningen, Floriadebrug en hulpdiensten

In deze aflevering zie je in 1 minuut de headlines van het Almeerse nieuws.

Floriadebrug

Zojuist werd de winnaar bekendgemaakt van het ontwerp voor de nieuwe Floriadebrug over het Weerwater. De brug zal het Filmwijkstrandje verbinden met de toekomstige Floriadewijk. In oktober konden inwoners kiezen tussen ontwerp A of B. Ruim 70% van de Almeerders koos voor ontwerp B: de vloeiend slingerende bamboebrug over het Weerwater. Wethouder Loes Ypma en gedeputeerde Jan de Reus maakten vandaag het winnende ontwerp bekend.

Ongeveer 3000 inwoners hebben hun stem uitgebracht. De brug kost ongeveer 5 miljoen euro.
Mogelijk komt er ook nog een tweede verbinding die het centrum verbindt met de Floriadewijk. Daarover meer in de video met headlines van vandaag.

Vandaag gaat het over:

  • Bommelding bij station Almere Muziekwijk
  • Excuses voor fout bij Floriade
  • Mogelijk tweede verbinding naar Floriadewijk
  • Mogelijk meer studentenwoningen in Almere

Meer uitgebreide artikelen zijn te vinden op onze website in het nieuwsoverzicht.

Zondag

Op zondag kun je luisteren naar een podcast. Dit keer gaat het over: ‘Historische feiten – Bizarre verhalen, waar of niet waar en een overlevering’. We maken een uitstapje naar de provincie van onze hoofdstad. Is het toevallig dat één van de mooiste steden met een veelheid van ook in dit programma gebrachte historie juist in die provincie ligt? En om welke stad gaat het dan? Daan laat je zondag tussen 13.00 en 14.00 uur meer horen via deze website.

Dit vind je misschien ook interessant