Op zondag 25 november organiseert NOC*NSF in de Topsporthal in Almere de TeamNL Talentdag. De dag is speciaal voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar die extreem snel zijn, heel lang zijn of worden of een enorm uithoudingsvermogen hebben.

Olympische Spelen

Door middel van de dag kunnen de kinderen ontdekken of er voor hen een plekje op de Olympische Spelen is weggelegd. “De jeugdige sporters die nu uitgenodigd zijn, doen al goed mee in bepaalde takken van sport, maar kunnen wellicht succesvoller zijn bij andere sporten”, zo vertelt de organisator. “Veel kinderen in Nederland beoefenen van jongs af aan enkele sporten en weten hierdoor niet dat ze mogelijk meer potentie hebben in een andere sport. Het is soms best mogelijk om op latere leeftijd nog een overstap naar een andere sport te maken en dan in die sport de top te bereiken”.

100 talentvolle sporters

Om de jongeren te vinden organiseert NOC*NSF samen met de sportbonden de Talentdag. De eerdere edities hebben ruim 100 talentvolle sporters opgeleverd die nu nog in de verschillende opleidingsprogramma’s van sportbonden zitten.

Vol programma

De Talentdag begint zondagmorgen om 08.45 uur. De dag duurt tot 17.30 uur. Er is een vol programma waarin de sporters onder andere meedoen aan diverse tests. Ook wethouder Jaap Lodders (Sport) is aanwezig. Hij houdt een korte toespraak.

Comments are closed.