61

Vandalen slaan opnieuw toe in Luierpark

Opnieuw hebben vandalen vernielingen aangebracht in Het Luierpark. Twee nieuw geplante ‘luierbomen’ zijn omgetrokken. De beheerder, Tineke Ras, heeft aangifte gedaan en is woedend.
Volgens Ras wordt het tijd dat er camera’s worden geplaatst bij de gedenkplaatsen.

Vernielingen

Sinds maart 2017 is Het Luierpark geopend. Keer op keer werden er vernielingen gepleegd. Zo werden er eerder al twee luierbomen vernield en werd er een picknickbankje in brand gestoken. Ook werd er een bankje beklad met teksten als aids en andere ziektes.

Borden van Staatsbosbeheer moesten het vandalisme in Het Luierpark tegengaan. Op de borden staat onder andere dat het park niet toegankelijk is tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Luierpark

Het park is bedoeld voor ouders van overleden kinderen. ”Als een kindje niet meer leeft is dat zo verdrietig. In je omgeving lijkt alles verder te gaan, terwijl jij vol zit met emoties. Daarom hebben we in Het Luierpark speciale bomen voor overleden kindjes”, zo schrijft Het Luierpark op internet.
Het is ook mogelijk een pasgeboren kindje een eigen boom cadeau te doen. ”Opa’s, oma’s, vaders en moeders krijgen zo een eigen plek in de natuur om met het gezin naartoe te gaan, te zien hoe de boom meegroeit en bloeit”, aldus Het Luierpark.

Dit vind je misschien ook interessant