In Almere is er altijd wel iets te beleven. Er is groot nieuws, maar er zijn ook kleine actuele gebeurtenissen. De ‘kleine actualiteit’ wordt besproken in de rubriek ‘Ondertussen in Almere’. Onze redactie maakte een selectie uit diverse berichten op Facebook en Twitter.

Vandaag in de rubriek:

  • Portemonnee gevonden in Almere Buiten
  • Bewoners aan de slag met vuurwerkvrije zones
  • Auto’s op het fietspad
  • Verrassing in het Flevoziekenhuis

Portemonnee

In Almere Buiten heeft iemand een portemonnee gevonden op het fietspad. “Gevonden door zoon en dochter op het fietspad richting Almere Buiten Centrum. Een bruine portemonnee zonder geld, wel met OV, bankpas en andere pasjes. Eigenaar gezocht”, schrijft Kim op Facebook. Zij heeft er ook een foto bij gedaan.

Op de OV-chipkaart die in de portemonnee zit, is een foto te zien van een jongen. Zijn geboortedatum is 22 februari 2003. Ben jij de eigenaar of weet je wie het is? Je kunt contact opnemen met Kim via de Facebookpagina van de Landgoederenbuurt. Contact opnemen kan ook via ons contactformulier.

Vuurwerkvrij

Kortgeleden deed de gemeente een oproep: bewoners mogen zelf het initiatief nemen om een vuurwerkvrije zone in de straat te creëren. Bewoners in Tussen de Vaarten zijn op Facebook aan het nadenken over een eventuele vuurwerkvrije zone. In Tussen de Vaarten is vaak overlast door vuurwerk. Die overlast is niet alleen op oudejaarsavond, maar ook in oktober, november en de hele maand december.

Van mij mag het een vrije zone zijn hier. Schrik me nu al soms een ongeluk. Je hoort het verschil niet tussen een bom of een kogel”, schrijft Paula. “In de avond van 22 uur tot 2 uur meer dan zat. En handhaven. En aantal vuurwerkvrije zones ook goed idee”, schrijft Ineke. Cindy schrijft: “Avond zelf super mooi…… verder niet. Mijn hond durft nu al niet meer naar buiten”.

Toch blijkt niet iedereen positief te zijn over het idee. “Volgens mij zijn er al jaren regels vanaf 10.00 ‘s morgens tot 02.00 ‘s nachts. vind het prima die ene dag per jaar“, schrijft Mellenie. Marjolijn schrijft: “ Ik zelf vind gewoon afsteken tussen oudejaarsavond 20 uur en 2 uur … Maar dan wel duidelijke handhaving”.

Fietspad

“Op het fietspad aan het Vasco da Gamapad wordt er nu dagelijks met auto’s over gereden (niet stapvoets) alsof het een weg is”, schrijft Angelique op Facebook. “Blijkt dat het rode paaltje verwijderd is aan de kant van de AH”. Inmiddels is wijkregisseur Diana Lamboo op de hoogte gesteld. Uit antwoord van de wijkregisseur blijkt uiteindelijk dat het paaltje is verwijderd om de strooiwagen vrij baan te geven.

Verrassing in het ziekenhuis

“Eén op de tien baby’s wordt in Nederland te vroeg geboren. De afdeling Neonatologie van het Flevoziekenhuis vangt als post IC-high care centrum elk jaar ruim 300 te vroeg geboren baby’s op. Deze baby’s liggen enkele weken tot maanden in het ziekenhuis en krijgen intensieve zorg. Op Wereld Prematuren Dag, zaterdag 17 november, is internationaal stilgestaan bij vroeggeboren kinderen. Alle ouders ontvingen van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen een attentie. Zo ook Quirine, moeder van Kai, geboren bij 28 weken zwangerschap”, schrijft het Flevoziekenhuis op de website.

Een foto van moeder en baby is te zien op de website van het ziekenhuis.

Comments are closed.