72

De pil is schaars: Bredase komt naar Almere voor een strip

De anticonceptiepil is schaars in Nederlandse apotheken. In september werd namelijk een levering uit Azië afgekeurd met een groot tekort als gevolg. “Tal van vrouwen zitten met hun handen in het haar. Zo ook Annechien Kroon uit Breda”, schrijft BN De Stem.

Marvelon

Annechien Kroon kreeg te horen dat ze een andere pil kan gebruiken. Het ging om de pil Marvelon. “Op internet zocht ik naar informatie over deze pil en toen zag ik dat ie in het rijtje van de Diane-35 valt. Die pil is omstreden, omdat sommige vrouwen mogelijk hieraan zijn overleden”, vertelt Annechien in de krant. Gelukkig had haar moeder een oplossing. Annechien’s moeder, woonachtig in Almere, kent namelijk iemand die in een apotheek werkt. Zij kon opzoeken waar de pil, die Annechien normaal gebruikt, nog wel op voorraad was. Dat bleek in Almere te zijn.

Toch blijft Kroon de komende tijd bij haar apotheek vragen wat de stand van zaken is. “Want als het nog lang zo’n gedoe blijft, wil ik kijken wat andere opties voor mij zouden kunnen zijn”.

Apotheken

In Almere zijn er dus nog apotheken die een voorraad hebben. Maar die voorraad raakt ook op als iedereen naar Almere toe komt. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen gaf een reactie op de problemen: “Het is schandalig dat de minister er niet in slaagt de voorraden weer aan te vullen”, aldus Ploumen tegen een verslaggever van het RTL-nieuws.

Marktplaats

Er zijn ook vrouwen die van de schaarste gebruik maken en geld willen verdienen aan hun overige strips. “Ik had nog acht strips over en veel mensen zijn op zoek”, zegt een verkoper tegen RTL Nieuws. Ze verdiende er uiteindelijk zeker 90 euro mee.

Dit vind je misschien ook interessant