Leerlingen van basisschool De Heliotroop schrijven vandaag speciale kaartjes aan vluchtelingenkinderen in een asielzoekerscentrum. Dat meldt het schoolbestuur. De kinderen uit groep 8 nemen op deze manier deel aan de ‘Dag van de Rechten van het Kind’.

Samen

De leerlingen en de school willen door middel van deze actie aan vluchtelingenkinderen laten weten dat er iemand aan ze denkt. “Ze staan er niet alleen voor”, is de centrale boodschap van de school.
Samen met andere scholen doet De Heliotroop mee aan deze actie. Een actie die op touw werd gezet door Vluchtelingenwerk Nederland.

Eerste school

De Heliotroop is de eerste school in Nederland waar de actie van start gaat. Daarna worden er ook op andere scholen kaartjes geschreven. Het startsein voor de schrijfestafette wordt gegeven door ambassadeur Dieuwertje Blok.

Comments are closed.