74

Aeres MBO Almere start met uniek project

Vrijdag is het Aeres MBO Almere gestart met een uniek project. Tijdens ‘Feeding the City’ wordt gebruikt gemaakt van een hydroponics-installatie. “Hydroponics is een methode om planten te laten groeien zonder grond, op basis van in water opgeloste ingrediënten”, aldus de onderwijsinstelling.

Entree

Het nieuwe project van Aeres MBO Almere is uniek. Bij binnenkomst in de entreehal van de gloednieuwe vleugel in Almere Poort is de installatie te bewonderen. “Via een applicatie kunnen studenten in de toekomst voortdurend het groeiproces monitoren terwijl zij een teelt uitvoeren”. De oogst zal worden gegeten door de studenten zelf; in de kantine.

Het project is een soort proeftuin waar geëxperimenteerd kan worden met nieuwe manieren om voedsel te verbouwen.

Feeding the City

‘Feeding the City’ is een project waarbij ook de gemeente is betrokken. ‘Feeding the city’ is het centrale thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022. Door het partnerschap met Flevo Food sluit de gemeente Almere zich aan bij de ambities die alleen samen met ondernemers, onderwijs en onderzoek gerealiseerd kunnen worden; vermindering van voedsel-kilometers, benutten van elkaars reststromen en vermindering van verspilling.

Partnerschap

Op 11 oktober 2018 heeft de gemeente Almere het netwerkpartnerschap met de vereniging Flevo Food ondertekend. Flevo Food heeft leden uit de voedselproducerende en verwerkende bedrijven in Flevoland. Van de andere 5 gemeenten in Flevoland zijn Dronten, Lelystad en Zeewolde al aangesloten.

Dit vind je misschien ook interessant