Beluister de podcast hierboven

Vandaag in de Podcast

  • Sinterklaas aangekomen in Almere
  • Jongens beroofd van smartphones
  • Almere City FC verliest van TOP Oss
  • Handgranaten gevonden op Grote Markt in centrum (donderdag)
  • Luchtalarm per ongeluk af (donderdag)
  • Horecazaak Saint Tropez Lounge per direct dicht (vrijdag)
  • Het actuele weerbericht voor Almere en Nederland

Interview

Vandaag gaat Klaas Vos in gesprek met Arjan Visser (journalist). Visser (1961) laat voor ‘t eerst van zich horen als hij in 1991 de Gorcumse literatuurprijs wint voor zijn korte verhaal Vlammen. Hij gaat als journalist en interviewer aan de slag bij Libelle, Nieuwe Revu en dagblad Trouw. De serie de Tien Geboden blijken na twintig jaar nog altijd even succesvol.

“Het idee ontstond in 1997, toen Arjan Visser werkte voor Nieuwe Revu. Hij bereidde zich voor op een interview met Cisca Dresselhuys, hoofdredacteur van Opzij en domineesdochter. Daarom leken de Tien Geboden hem een mooie kapstok voor een vraaggesprek. Dat was zo geanimeerd dat Dresselhuys hem adviseerde om het format bij TROUW aan te bieden. De chef aldaar zag er wel wat in en stelde voor er een stuk of vijf te maken. Nu ruim twintig jaar later, heeft Visser de 500ste gemaakt. En, om de cirkel rond te maken, opnieuw met Dresselhuys”.

Deze aflevering wordt mogelijk gemaakt door onze collega’s in Bloemendaal. Het hele interview is te beluisteren op de podcast website van RB.

Comments are closed.