58

Weekoverzicht: Almeerse Kei, handgranaten en luchtalarm

Wat gebeurde er deze week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Explosieven op de Grote Markt

Donderdagochtend werd de Grote Markt in Almere Stad afgezet vanwege de vondst van een mogelijk explosief. Het explosief zou zijn gevonden bij een pinautomaat. Later bleek dat er ook een tweede explosief was gevonden. Uiteindelijk bleek dat het om handgranaten ging. De handgranaten zouden bedoeld zijn voor de naastgelegen horecagelegenheid Saint Tropez Lounge.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. De burgemeester van Almere heeft horecagelegenheid Saint Tropez Lounge aan de Grote Markt met onmiddellijke ingang gesloten voor de duur van twee weken na het aantreffen van twee handgranaten in de nabije omgeving.

Luchtalarm

Donderdagochtend ging het luchtalarm af. Het bleek om een fout te gaan van de meldkamer. De politie liet weten dat het afgaan van het luchtalarm niet in verband staat met de vondst van de handgranaten.

Nominatie Almeerse Kei

De kinderen uit de Kinderraad in de Almeerse Molenbuurt zijn genomineerd voor de Almeerse Kei. Dat meldt welzijnsorganisatie De Schoor. De prijs zal 30 november worden uitgereikt door burgemeester Weerwind.

Drukste ochtendspits

Bij de op één na drukste ochtendspits, maandagochtend, heeft het verkeer op de A6 richting Almere aanzienlijk veel vertraging gehad. Dat meldde de ANWB. Door een ongeluk op de A6 (Emmeloord – Muiden) tussen Lelystad-Noord en Almere-Buiten-Oost ontstond maandagochtend een vrij lange file. Beide rijbanen richting Almere waren ongeveer een half uur afgesloten.

Oplossing voor plastic zwerfafval

De Almeerse Milan, Demi, Aimee en Ilse hebben de Changemaker Challenge Junior gewonnen. Bij dit idee worden leerlingen uit heel Nederland uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor plastic zwerfafval. In totaal waren er bijna duizend inzendingen.

Geen hoger beroep in Stint-zaak mogelijk

De Raad van State kan op dit moment geen uitspraak doen over het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen. Dat meldt de regionale omroep. Begin november werd bekend de Stint voorlopig verboden blijft. De rechtbank in Utrecht vond dat het ministerie voldoende reden heeft gehad om het voertuig van de weg te halen.

Kinderopvang Het Kinderstraatje in de Parkwijk wilde bij de Raad van State in hoger beroep gaan. De Raad van State meldt dat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in een kort, geding geen hoger beroep mogelijk is.

Architectuurprijs Almere 2018

Gisteren zijn de winnaars van de Architectuurprijs Almere 2018 op feestelijke wijze bekend gemaakt in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) door wethouder Hilde van Garderen. Zowel de vakjury als de kinderjury zijn bij de uitreiking vertegenwoordigd geweest.

De kinderjury koos voor Sixth Avenue van architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen.
De vakjury koos voor Tuinhuis Almere van Korthtielens Architecten.

Dit vind je misschien ook interessant