55

Nog één nachtje slapen

Op zaterdag 17 november 2018 bezoekt Sinterklaas Almere. Hij komt aan in Almere Haven aan de Sluiskade. De festiviteiten duren in totaal twee uur. De Sint bezoekt Almere Haven tussen 11:00 en 13:00 uur.

Boot

Of de Sint daadwerkelijk met de pakjesboot aankomt is nog onduidelijk. Wel is zeker dat burgemeester Franc Weerwind op de kade staat om de Sint te verwelkomen. Ook is er veel ‘Almeers talent’ te bekijken. “Burgemeester Franc Weerwind ontving een persoonlijke oproep van Sinterklaas om op zoek te gaan naar Almeers talent voor de intocht op zaterdag 17 november in Almere Haven. Op zondag 11 november vonden de audities plaats bij Corrosia Theater, Expo & Film”, schrijft Almere City Marketing.

Sintparade

In het centrum van Almere vindt de Sintparade plaats. “De hele dag staat in het teken van zijn komst met spetterende optredens, knutselactiviteiten en natuurlijk de parade door Almere Centrum. De Sint wordt verwelkomd door wethouder Maaike Veeningen”, aldus Almere City Marketing.

De Sintparade start om 15.40 uur. Sinterklaas wordt dan op een speciale Sinterklaasexpress door Almere Centrum vervoerd. De parade loopt vanaf het Forum via Diagonaal en de Stationsstraat naar het Stationsplein waar hij om ongeveer 16.15 aan zal komen.

Activiteiten

Van 10.00 tot 13.30 uur kunnen kinderen in de Foodpassage meedoen aan een leuke knutselworkshop. Onder begeleiding maken ze een vrolijke Pietenmuts of Sinterklaasmijter. “De boot van Sinterklaas wordt rond 14.50 uur verwacht, Maar om alvast in de stemming te komen begint het feestelijke programma al om 14.15 uur. Presentatoren Quinten Rijnja en Melany Sharon, bekend van The Voice of Holland, verwelkomen iedereen vanaf het podium op het Forum”.

Online

1Almere zal op de website een liveblog bijhouden met Tweets en Facebookberichten van bezoekers aan beide evenementen. De berichten zijn live te volgen tussen 10.00 en 14.00 uur.

 

Dit vind je misschien ook interessant