94

Burgemeester sluit horecagelegenheid Saint Tropez Lounge onmiddellijk

De burgemeester van Almere heeft horecagelegenheid Saint Tropez Lounge aan de Grote Markt met onmiddellijke ingang gesloten voor de duur van twee weken na het aantreffen van twee handgranaten in de nabije omgeving. Dat meldt de gemeente Almere.

Gemeenteraad

Burgemeester Franc Weerwind sprak gisteravond in de gemeenteraad over de gebeurtenissen in Almere. “De politie is donderdagochtend naar aanleiding van een melding ter plaatse gekomen op de Grote Markt. De Explosieven Opruimingsdienst heeft twee handgranaten aangetroffen in de directe nabijheid van de horeca inrichting, wat onaanvaardbare gevaarzetting voor de omgeving heeft opgeleverd”, aldus Weerwind.

Openbare orde

“De burgemeester kan in het geval van een spoedeisende situatie besluiten om, op grond van artikel 174 Gemeentewet, een voor publiek openstaande inrichting te sluiten voor twee weken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Almere. “Deze sluiting dient om de openbare orde en veiligheid in en rondom de horeca inrichting te laten herstellen. De periode van twee weken is tevens bedoeld om meer informatie te krijgen over de toedracht van het incident dat de openbare orde heeft verstoord. Het onderzoek van de politie is nog gaande”.

Dit vind je misschien ook interessant