Vandaag is de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2018 op feestelijke wijze bekend gemaakt in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) door wethouder Hilde van Garderen. Zowel de vakjury als de kinderjury zijn bij de uitreiking vertegenwoordigd geweest.

Kinderjury

De kinderjury koos voor Sixth Avenue van architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen. De kinderen vonden het ‘vooral heel cool dat er zoveel verschillende mensen in het complex wonen, van een jong gezin tot ouderen. Iedereen heeft zijn eigen plek en je bent toch ook een soort van ‘samen’. Bovendien heb je heel veel ruimte in huis en een tof dakterras’.

Vakjury

De vakjury koos voor Tuinhuis Almere van Korthtielens Architecten. Volgens de vakjury geeft ‘het project een eenvoudig antwoord op actuele maatschappelijke vragen, zowel in Nederland als in de typische New Town Almere.’

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding van de vakjury is er voor het project Bosveld van bureau SLA- Zakenmaker. Een succesvol woonconcept voor een aantal groepen bewoners van het ‘experiment op de ruimtelijke ordening’ Oosterwold.

Tentoonstelling

Aan het einde van de prijsuitreiking is in KAF de tentoonstelling geopend, waarin de tien genomineerde ontwerpen tot 21 december 2018 te zien zijn.

Prijs

“De Architectuurprijs Almere 2018 is bestemd voor ontwerpen die in de afgelopen zes jaar in Almere zijn opgeleverd en die naar het oordeel van de vakjury en kinderjury een prestatie zijn van uitzonderlijke architectonische kwaliteit, geïnspireerd op de thema’s ‘Innovatief en Duurzaam’ en die toekomstige ontwerpers inspireren en tot voorbeeld dienen. Zowel professionals als particulieren konden meedoen met een ontwerp van een gebouw of (semi-) openbaar toegankelijke plek”, aldus een woordvoerder van de gemeente Almere.

Foto

Bron: Gemeente Almere / Tuinhuis Almere van Korthtielens Architecten.

Comments are closed.