68

Ondertussen in Almere: Dienstregeling, luchtalarm en schade

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in de stad.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf 9 december 2018 gaat de nieuwe dienstregeling van AllGo in. Dat meldt busbedrijf Keolis op Twitter. De M6 rijdt in de spits voortaan iedere 7,5 minuut. Ook worden de aansluitingen van de bussen op station Almere Parkwijk verbeterd. De meeste R-netlijnen gaan ook vaker rijden in de spitsuren.


Schade

Het raam van een auto in Tussen de Vaarten is vernield. “Zo trof ik net m’n auto aan”, zegt Bianca op Facebook. “Wij wonen op Picassoweg. Iemand iets gezien?”.

Foto: Bianca op Facebook.

Hout

In het Bos der Onverzettelijken werd een mooi houtsnijwerk aangetroffen. Anne wandelde door het bos en kwam dit mooie kunstwerk tegen.

Foto: Anne op Facebook.

Buurtpreventie

Buurtpreventie Almere Poort trof tijdens een ronde door de wijk iets verdachts aan. “Tijdens de ronde gisteravond deze fiets achter de fietsboxen bij het station aangetroffen”, zo schrijft het preventieteam op Facebook. “Dit wordt veelal door fietsendieven ter voorbereiding gedaan met fietsen die maar op één slot staan. Achter de boxen laten ze de fietsen dan een paar dagen staan en verbreken ze vervolgens, hier uit het zicht, het nog aanwezige slot”.

“Daarom adviseren wij ook om de fiets altijd op twee sloten te zetten en bij voorkeur ergens aan vast te binden”, aldus de medewerker van de buurtpreventie in Poort. “Maak het ze niet te makkelijk”, voegt hij eraan toe.

Foto: Buurtpreventie Almere Poort op Facebook.

Luchtalarm

We schreven er al eerder over: rond ongeveer 11:13 uur ging het luchtalarm af in Almere. Niet alleen in onze stad was het luchtalarm te horen. Ook in de andere Flevolandse gemeenten. Volgens de meldkamer ging het om loosalarm. Het alarm zorgde voor veel reacties op Twitter.

Dit vind je misschien ook interessant