61

Leerlingen uit Almere naar eerste Kindervragenuur in Tweede Kamer

Leerlingen van basisschool Het Avontuur in Almere mogen volgende week ministers aan de tand voelen tijdens het eerste Kindervragenuur in de Tweede Kamer. Dat meldt de regionale omroep. Leerlingen mogen verschillende vragen stellen voor het vragenuur, waarin Kamerleden minister kunnen ondervragen over actuele gebeurtenissen.

Jongeren laten betrekken

“Met het Kindervragenuur willen we jongeren heel letterlijk betrekken bij ons werk”, aldus Khadija Arib. Arib is sinds begin 2016 Kamervoorzitter van de Tweede Kamer.  “Ook al mogen zij nog niet stemmen, in de Kamer vertegenwoordigen we ook hún stem.”

Selectie

De kinderen moesten eerst een vraag insturen voordat zij werden geselecteerd. De vraag was zo goed, dat de kinderen werden uitgenodigd. De Almeerse kinderen waren overigens niet de enigen die de Kamer mochten bezoeken. Ook kinderen uit Enschede, Lisse, Middelburg en Panningen mochten naar de politieke hoofdstad.

Dit vind je misschien ook interessant