Vrijdag 16 november 2018 gaat Gemeente Almere de ondernemer in het zonnetje zetten. De gemeente gaat dat doen in het kader van de Dag van de Ondernemer. De landelijke Dag van de Ondernemer is een jaarlijks initiatief van MKB Nederland om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de maatschappij. De gemeente doet dat door een stevig programma van activiteiten aan de Dag te koppelen.

Groot belang

Volgens wethouder Maaike Veeningen van Economie zijn ondernemers van groot belang: “Ook zorgen ze zorgen voor werkgelegenheid en voor een goed functionerende, levendige stad. Ze werken hard, dragen bij aan het verenigingsleven en aan goede doelen en zoeken innovatieve, duurzame oplossingen. Vaak doen ze dat zonder veel ruchtbaarheid. Dat is niet terecht en daarom willen we dit jaar onze waardering voor het lokale ondernemerschap in Almere duidelijk tonen.”

Founderslunch met de wethouder

Het programma voor de Dag begon al op woensdag 14 november met de uitreiking van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Op De Dag van de Ondernemer zelf, is er een Founderslunch van jongere ondernemers uit Almere met wethouder Veeningen. Verder zal de wethouder ook een aantal ondernemingen bezoeken.

VBA

De organisatie van de Dag in Almere meldt dat ook wethouder Jaap Lodders, ter gelegenheid van de Dag, verschillende activiteiten doen. De Dag wordt afgesloten door Veeningen met een diner met het bestuur van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). Dit wordt de bestuursleden aangeboden om de waardering van het gemeentebestuur aan de vrijwilligers van de VBA over te brengen.

Foto

Bron: Gemeente Almere.

Comments are closed.