De Raad van State kan op dit moment geen uitspraak doen over het besluit van Cora van Nieuwenhuizen. Dat meldt de regionale omroep. Begin november werd bekend de Stint voorlopig verboden blijft. De rechtbank in Utrecht vond dat het ministerie voldoende reden heeft gehad om het voertuig van de weg te halen.

Te weinig rekening mee gehouden

Kinderopvang Het Kinderstraatje in de Parkwijk wilde bij de Raad van State in hoger beroep gaan. De Raad van State meldt dat tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in een kort geding geen hoger beroep mogelijk is. Onlangs deed de voorzieningenrechter in Utrecht uitspraak in een kort geding. Volgens de rechter is de Stint terecht van de weg gehaald.

De kinderopvang is het er niet mee eens dat het verbod van de Stint blijft bestaan. De eigenaresse kan nog op juridische middelen inzetten om haar gelijk te halen.

Ongeluk Oss

Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er twijfels zijn over de constructie. Volgens ILT kunnen stroomkabels loslaten door oververhitting of als de zogeheten gasveer afbreekt. Doordat de handrem niet krachtig genoeg is, kan het gebeuren dat het onmogelijk wordt om op tijd te remmen.

Eind dit jaar zal er meer duidelijkheid zijn over het gebruik van de Stint. Dat laat de advocaat van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten.

Eerder kwamen er in Oss kinderen van een kinderdagverblijf om het leven. De Stint kon niet op tijd remmen en werd gegrepen door een trein.

Comments are closed.