De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag opnieuw geen definitief besluit kunnen vormen over een nieuwe lokale omroep in Almere. Toch zijn de kandidaten voor de uitzendlicentie al druk bezig met de voorbereidingen. Het college heeft wel een keuze kunnen maken voor Stichting Productie Fabriek Almere. Volgens de raadsleden is het nog steeds niet duidelijk waarom het college van B&W die keuze heeft gemaakt.

SPFA

Inmiddels is er ook steeds meer bekend wat er gaat gebeuren op radiogebied als de SPFA de lokale omroep wordt. Verschillende omroepen in de stad (Omroep Almere, 1Almere etc.) krijgen ruimte op de radiostream om verschillende radioprogramma’s uit te zenden. Dat meldden verschillende insiders aan OnsAlmere. Het radiostation gaat naar alle waarschijnlijkheid ‘Almere City FM’ heten.

“Je kunt het vergelijken met het landelijke omroepstelsel. De SPFA is de radiozender en verschillende omroepen zoals – in dit geval – Omroep Almere en 1Almere krijgen zendtijd”, zo is te lezen bij OnsAlmere. De SPFA krijgt zelf overigens geen radiostudio, daar moeten de omroepen zelf voor zorgen.

Almedia

Indien Almedia de licentie krijgt, wordt er niet gewerkt met verschillende omroepen. Almedia krijgt één radiostudio waarin vrijwilligers radioprogramma’s mogen maken. Dat meldt OnsAlmere.

Overigens werd er laatst bekend gemaakt dat Almedia is gefuseerd met de Almeerse Omroep Stichting (AOS).

Comments are closed.