Amsterdamse mannen vrijgesproken van poging tot liquidatie

Drie Amsterdamse mannen die verdacht werden van een poging tot liquidatie bij een 56-jarige Almeerder, zijn dinsdag vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er niet genoeg bewijs. Twee van de mannen moeten wel de cel in, maar dat is voor een andere reden.

In de gaten gehouden

De Amsterdammers kwamen vorig jaar in beeld omdat ze veel inbraken en overvallen pleegden. Toen de politie hen volgde, reden de Amsterdammers naar de Almeerder. Daar stopten ze een radiobaken onder zijn auto. De politie plaatse vervolgens ook een volgzender onder de auto van de verdachten. Op die manier ontdekte de politie dat de Amsterdammers een tijdje achter de Almeerder aanreden. Uit afgeluisterde gesprekken bleek dat de Amsterdammers spraken over liquidaties.

19 kilo cocaïne

De 56-jarige Almeerder zit op dit moment zelf in de gevangenis. Hij was betrokken bij een transport van 19 kilo cocaïne. De drugs was verstopt in bloemen. Zijn gevangenisstraf is drie jaar.