73

Petitie voor buitenzwembad in Almere aangeboden aan gemeenteraad

Op 22 november zal er tijdens de Politieke Markt een petitie worden aangeboden aan de gemeenteraad van Almere. Gregor Stam startte de petitie. De Europees kampioen en drie maal Nederlands kampioen op de lange afstand wil een buitenzwembad in de stad. Op dit moment heeft hij 3060 handtekeningen weten te verzamelen.

Openluchtzwembad

Het is al jaren de wens van diverse Almeerders: een openluchtzwembad in Almere. Het zwembad moet er komen, in combinatie met multifunctionele sport- en spelaccommodaties in een recreatiegebied. In de winter wordt in het openluchtzwembad gebruik gemaakt van een overkapping. Althans, dat is het plan.

Buitenzwembad is niet rendabel

Voor het zover is, moet de petitie eerst aangeboden worden. Daarna gaat de gemeenteraad praten over het idee.

De afgelopen jaren werden er al meerdere petities gestart voor het idee. Dat leidde niet tot het realiseren van het zwembad. Uit onderzoek blijkt dat een buitenzwembad niet lonend is in Almere, dit blijkt zowel uit onderzoeken vanuit de gemeente als onderzoek door ondernemers.

Dit vind je misschien ook interessant