54

Nieuwe CT-scanners voor Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis heeft afgelopen donderdag twee nieuwe CT-scanners in gebruik genomen.

Snel hulp

Het ziekenhuis is de eerste in de regio die werkt met de nieuwe CT-scanners. De nieuwe, hoogkwalitatieve en geavanceerde Philips CT-scanner met Ambient Experience zorgen voor een zeer accuraat beeld, tegen een lagere dosis straling. Het Flevoziekenhuis kan daardoor meer en sneller patiënten helpen. “Patiënten kunnen vrijwel direct bij ons terecht voor een onderzoek”, aldus Anita Arts. Arts is voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis.

Zelfgekozen media

“Tijdens het onderzoek verblijft de patiënt in een ruimte met een combinatie van licht, beeld en muziek waarbij de patiënt zelf kan kiezen wat voor media diegene wilt zien en/of horen. Dat is erg belangrijk, het draagt namelijk bij aan stressreductie en een soepen en snel verloop van het onderzoek”, zegt Anita Arts.

Op die manier creëert het Flevoziekenhuis samen met Philips een ”healing environment” voor patiënten.

Investeringsprogramma

De aanschaf van de twee CT-scanners is onderdeel van een investeringsprogramma in betere apparatuur, Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en het operatiekamercomplex. Het Flevoziekenhuis investeert verder in een tweede MRI-scanner. Daarnaast worden er ook bestaande ruimtes verbouwd en verbeterd.

Dit vind je misschien ook interessant