Op vrijdag 16 november wordt de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2018 op feestelijke wijze bekend gemaakt in KAF. Dat meldt de gemeente Almere.

Uitreiking

Tussen 16:00 en 17:00 uur reikt wethouder Hilde van Garderen de prijs uit. Zowel de vakjury als de kinderjury zijn bij de uitreiking vertegenwoordigd. De kinderjury bestaat uit leerlingen van groep 7 en 8 van de Montesorrischool in Almere, die de doorlopende opleiding Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD), volgen. De vakjury bestaat uit Anne Luijten, Frits van Dongen, Titia Frieling, René van Zuuk, Samir Bantal, Bas ten Brinke (voorzitter).

De uitreiking vindt vrijdag om 16.00 uur plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Deelnemers

“Uit 48 deelnemende ontwerpen, die tussen begin juli en begin september zijn ingediend, nomineerde de jury tien inzendingen. Aan het einde van de prijsuitreiking wordt in KAF de tentoonstelling geopend, waarin de tien genomineerde ontwerpen te zien zijn. De ontwerpen variëren van woonhuizen en appartementen tot een Upcycle Centrum en een sportcomplex”, vertelt een woordvoerder van de organisatie.

KAF, Stichting Polderblik en de gemeente Almere organiseren het evenement.

Comments are closed.