Vier basisschoolleerlingen uit Almere hebben dit weekend de Changemaker Challenge Junior gewonnen. Bij dit idee worden leerlingen uit heel Nederland uitgedaagd om een oplossing te construeren voor plastic zwerfafval. In totaal waren er bijna 1000 inzendingen.

Trash bird

Milan, Demi en Aimee zitten samen in het Almeers Talentenlab. Het Almeers Talentenlab is een bovenschoolse klas die is ingericht op hoogbegaafde leerlingen die extra worden uitgedaagd.

”We hebben een drone in de vorm van een vogel bedacht die de hele dag door afval in speciale afvalbakken brengt. Als een van die volzit, sluit er een automatisch een deksel op de afvalbak de drone weet dan dat die afval bak vol zit en gaat naar een andere afvalbak. Speciale mensen krijgen dan ook een signaal op hun telefoon en die gaan het afval dan opruimen en recyclen dat afval en daar wordt weer nieuwe spullen van gemaakt bijvoorbeeld: Die drones!!!”

Levensgroot ontwerp

Milan, Demi, Aimee en Ilse krijgen hun ontwerp levensgroot als kunstwerk voor op school.

Comments are closed.