50

Weekendoverzicht: Inbrekers, skipiste en vieze beelden

Wat gebeurde er dit weekend in Almere? Lees het hieronder in het weekendoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

‘Lelijke beelden’

Op het station van Almere Buiten was een uur lang porno te bekijken. Dat meldt busvervoerder Keolis aan de regionale omroep. “Door een storing was het zaterdagavond mogelijk om op het internet te gaan. Een voorbijganger heeft vervolgens “lelijke beelden” opgezet”, laat Keolis weten aan de omroep.

Nieuwe skipiste

Almere krijgt er een attractie bij. Vanaf 1 december komt er een indoor skipiste. Ski-Mere opent vanaf die dag de deuren. Met een rolpiste kunnen Almeerders straks leren hoe zij het skiën onder de knie moeten krijgen. Ski-Mere zit aan de Televisieweg in Almere Stad. Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma is blij met de komst van de nieuwe skipiste. Het bedrijf is namelijk van haar dochter.

Inbrekers gepakt

Met de arrestatie van twee inbrekers is er een mogelijk einde gemaakt aan een inbraakgolf. Dat meldt de politie. De eerste aanhouding was om 4 uur ‘s nachts in de Muziekwijk. Het ging om een 17 jarige jongen. De tweede inbreker werd rond het middaguur gepakt in dezelfde wijk. Volgens de politie hadden de inbrekers het vooral gemunt op seniorenwoningen. De politie zag sinds september een stijgende lijn in het aantal inbraken in Almeerse seniorenwoningen.

A6 is vernieuwd

Afgelopen weekend is er opnieuw hard aan de weg gewerkt. De A6 is verbreed en één gedeelte, richting Lelystad, is nu af. Dat betekent dat er vanaf vandaag een nieuwe situatie is op de A6. Automobilisten zullen in de komende weken rekening moeten houden met de nieuwe verkeerssituatie. Het zal nog even wennen zijn voor de weggebruikers.

Dit vind je misschien ook interessant