Verkeer op de A6 bij Lelystad Oostvaardersplassen richting Almere lopen de komende week een grote kans om geflitst te worden. Rijkswaterstaat gaat daar aankomende dinsdag en donderdag namelijk camera’s plaatsen.

Onderzoek

De camera’s worden in de eerste plaats niet per se ingezet voor een snelheidscontrole, maar voor een onderzoek van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat wil weten waar het verkeer vandaan komt, hoe files zich ontwikkelen hoe betrouwbaar de verkeersinformatie is. Ook buiten Almere worden er camera’s geplaatst. Er worden camera’s geplaatst bij Lemmer richting Emmeloord (A6) en op de A1 en de A4.

Kentekens

Ook gaat Rijkswaterstaat aan de hand van de kentekens de eigenaar van de auto’s benaderen. Via een website kunnen ze dan vragen beantwoorden over hun plaats van vertrek, hun bestemming en de reden van de reis.

Het is niet de eerste keer dat Rijkswaterstaat het onderzoek houdt. Ook in 2014 was er een vergelijkbaar onderzoek.

Comments are closed.