De kinderen uit de Kinderraad in de Almeerse Molenbuurt zijn genomineerd voor de Almeerse Kei. Dat meldt welzijnsorganisatie De Schoor. De prijs zal aanstaande 30 november worden uitgereikt door burgemeester Weerwind.

Kinderraad

De raad komt om de week bijeen om te vergaderen over wat ze voor de wijk kunnen betekenen. “Behalve vergaderen kwamen ze ook al meerdere keren in actie in het afgelopen jaar”, schrijft De Schoor.

Zwerfafval en meer

“De kinderen zijn bijvoorbeeld de straat op gegaan om zwerfafval op te ruimen, hebben ze posters gemaakt en opgehangen in de wijk om mensen aan te sporen hun afval in de afvalbak te gooien. Toen ze zagen dat er nog steeds zwerfafval lag op en rondom te schoolpleinen, besloten ze de burgemeester uit te nodigen mee te vergaderen. Tijdens de vergadering met de burgemeester zijn ze op veel nieuwe ideeën gekomen om het zwerfafval aan te pakken. Deze ideeën gaan ze in 2019 opstarten”, aldus een woordvoerder van De Schoor.

Buitenspeeldag

De kinderen uit de Kinderraad hebben ook hun steentje bijgedragen aan de Buitenspeeldag. “Ze hebben buitenspelletjes bedacht waarvan één spel zelfs gekoppeld was aan het thema zwerfafval”.

Stemmen

Vanaf 12 november kan er op de genomineerde kinderen worden gestemd voor de publieksprijs. Dat kan tussen 12 en 20 november via de website van de gemeente.

Comments are closed.