Hier lees je wat er de afgelopen week is gebeurd in Almere.

Verdachten langer vast

Op 1 november heeft de politie drie mannen aangehouden na een steekincident bij de bushalte van Literatuurwijk Midden. De verdachten blijven twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Rond 21.20 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij de bushalte Literatuurwijk Midden. Daar troffen agenten drie mannen aan, die met elkaar in gevecht waren. Twee van hen waren gewond en zijn later naar het ziekenhuis gebracht.

Joop Soetekouw wint Almeers dictee

Het Almeers dictee is gewonnen door docent Joop Soetekouw. Maandagavond vond de veertiende editie van het dictee plaats in De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Soetekouw wist het volledige dictee foutloos op papier te zetten. Zelfs lastige woorden als ‘sperzieboontje’ en ‘per se’ waren geen probleem voor Joop Soetekouw. Over het algemeen werden er minder fouten gemaakt door de deelnemers. Gemiddeld hadden de deelnemers tien fouten. Er deden bijna zestig Almeerders mee.

Hoger beroep Stint-verbod

Kinderopvang Het Kinderstraatje in de Parkwijk wil bij de Raad van State in hoger beroep gaan. De kinderopvang is het er niet mee eens dat het verbod van de Stint blijft bestaan. Vorige week deed de voorzieningenrechter in Utrecht uitspraak in een kort geding. Volgens de rechter is de Stint terecht van de weg gehaald.

Mountainbiken

Stichting MTB&More heeft voldoende vrijwilligers gevonden voor de aanleg van een mountainbikeparcours. Dat laat de stichting weten. De bedoeling is dat het parcours over de voormalige vuilstortplaats Braambergen en de Kemphaan loopt. Zo’n vijftig vrijwilligers hadden zich bij de informatie-avond op 23 oktober aangemeld. Met de vijftig vrijwilligers kan er begonnen worden met het verwijderen van struiken en het verharden van delen van de route. De vrijwilligers mogen ook de route testen. Donderdag gaf wethouder Jaap Lodders het startsein.

Foto’s

Bron: Fotografie Alexander.

Extra spreekuren in ziekenhuis

Het Flevoziekenhuis in Almere opent extra poliklinische spreekuren om patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen goed op te kunnen vangen. Dat meldt het ziekenhuis online. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen weken al extra patiënten uit Lelystad en omstreken opgevangen. Volgens het ziekenhuis is dat goed verlopen.

Floriade wordt nog veel duurder

Een strop van miljoenen euro’s. Zo noemt Het Financieel Dagblad de Floriade in 2022. De gemeente Almere zal voor de organisatie flink meer moeten betalen. Volgens het college kunnen de kosten oplopen tot 28 miljoen euro. Oorspronkelijk is er 10 miljoen euro begroot. Volgens een raadscommissie zullen de extra kosten zelfs oplopen tot 35 miljoen euro.

De SP-fractie in Almere heeft gisteren, tijdens de Politieke Markt, aangegeven te willen stoppen met het vergaderen over de Floriade. De partij wil pas verder vergaderen als het gaat over het stopzetten van het project of het verleggen van financiële risico’s naar het bedrijfsleven.

 

Comments are closed.