Deze week gaat het in nieuwe afleveringen van 1Almere Actueel over het plan om een nieuw stadspark aan te leggen in het centrum van Almere. Een fantastisch idee vindt de ene, de ander vraagt zich af wat er met de markt gebeurt.

Stadspark

Het park komt op de plek waar nu de Stadhuispromenade is. Nu is dat nog een plein waar iedere woensdag en zaterdag markt wordt gehouden. Inwoners konden tot eind september ideeën insturen voor het nieuwe park.

Markt

Standhouders van de markt in het centrum zijn ongerust over toekomstplannen van de gemeente Almere. Met de komst van het park moeten sommige marktverkopers verhuizen van plek. De gemeente weet nog niet waarheen.

Uitzending

Deze week vragen we Almeerders wat zij vinden van het plan. We bezoeken de markt in het centrum van de stad en bekijken de plek waar het park komt. Ook kun je vanaf maandag op een nieuwe stelling stemmen. De stelling gaat over de toekomst van de markt.

Zondag

De nieuwe afleveringen zijn te bekijken op maandag, woensdag en vrijdag. Op die dagen zie je ook de headlines van het Almeerse nieuws. Naast de uitzendingen doordeweeks, kun je op zondag luisteren naar de 1Almere-podcast. Presentator Klaas Vos spreekt dan met Arjan Visser. Arjan debuteerde in 2003 met de roman ‘De laatste dagen als schrijver’ en werd bekroond met de Anton Wachterprijs en de Geertjan Lubberhuizenprijs.

Comments are closed.