SP stopt met vergaderen over Floriade

Deel dit artikel

De SP-fractie in Almere heeft gisteren, tijdens de Politieke Markt, aangegeven te willen stoppen met het vergaderen over de Floriade. De partij wil pas verder vergaderen als het gaat over het stopzetten van het project of het verleggen van financiële risico’s naar het bedrijfsleven. Dat heeft fractievoorzitter Hans Everhard laten weten.

Zaal uit

De fractievoorzitter van de SP verliet na zijn woorden de zaal. Daarmee wil Everhard een signaal afgeven dat het college van burgemeester en wethouders onverantwoord bezig is. “Willens en wetens, ongeacht alle kritiek en toename van financiële risico’s gaat het college door met het organiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022”, zegt Hans Everhard.

Niet slim

Volgens de PVV is het besluit van de SP niet slim. “De kiezers van de SP verliezen hun stem als het gaat om beslissingen in het Floriadedossier”, zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. Ook de PVV is tegenstander van de Floriade.

Andere partijen hebben ook negatief gereageerd op het ‘weglopen’. De Partij voor de Dieren zegt een dubbel gevoel te hebben bij het besluit van de SP.

One Reply to “SP stopt met vergaderen over Floriade”

  1. Geert

    Stop met de floriade waar wij almeerders in woners betallen en ons niets is gezegt dat het er moest komen nee onze gemeente Almere vonden het nodig om geld in te pompen en wij maar meer belasting gaan betallen mijn keuze is bedenk eerst voor je iets doet heeft almere het nodig nee niet zo zeer het kost alleen maar geld tewel de gemeente de wijken niet meer aan paken en vergrijst worden kijk stedenwijk daar is alles vergrijst en geen boom teverkennen teweinig groen helaas

Reageren is niet meer mogelijk.