De SP-fractie in Almere heeft gisteren, tijdens de Politieke Markt, aangegeven te willen stoppen met het vergaderen over de Floriade. De partij wil pas verder vergaderen als het gaat over het stopzetten van het project of het verleggen van financiële risico’s naar het bedrijfsleven. Dat heeft fractievoorzitter Hans Everhard laten weten.

Zaal uit

De fractievoorzitter van de SP verliet na zijn woorden de zaal. Daarmee wil Everhard een signaal afgeven dat het college van burgemeester en wethouders onverantwoord bezig is. “Willens en wetens, ongeacht alle kritiek en toename van financiële risico’s gaat het college door met het organiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022”, zegt Hans Everhard.

Niet slim

Volgens de PVV is het besluit van de SP niet slim. “De kiezers van de SP verliezen hun stem als het gaat om beslissingen in het Floriadedossier”, zegt fractievoorzitter Toon van Dijk. Ook de PVV is tegenstander van de Floriade.

Andere partijen hebben ook negatief gereageerd op het ‘weglopen’. De Partij voor de Dieren zegt een dubbel gevoel te hebben bij het besluit van de SP.

Comments are closed.