Wethouder Jaap Lodders van Sport heeft met een grote graafmachine het startschot gegeven voor de aanleg van het nieuwe mountainbikeparcours in de stad. De komende maanden werken zo’n vijftig vrijwilligers onder aansturing van de stichting MTB & More aan de aanleg van de route. Het gaat dan om het verwijderen van struiken en het verharden van een deel van het traject. De verwachting is dat het nieuwe traject begin 2019 begaanbaar zal zijn.

Netwerk

“Het traject maakt deel uit van het Mountain Bike Netwerk Almere. Dat moet het mogelijk maken dat steeds meer mountainbikers dicht bij huis op een goede manier hun sport kunnen beoefenen en past zo in het streven om de stad te voorzien van goede en goed bereikbare sportmogelijkheden”, aldus een woordvoerder van de gemeente Almere “De aanleg is mede mogelijk gemaakt door een aantal financiers waaronder de gemeente Almere en Staatsbosbeheer. Gemeente Almere en Staatsbosbeheer zijn één belangrijke partner bij de aanleg”.

Het parcours loop over de voormalige vuilstort Braambergen en stadslandgoed De Kemphaan.

Vrijwilligers

Eerder meldde 1Almere al dat Stichting MTB&More voldoende vrijwilligers gevonden heeft om te starten met de aanleg. De vrijwilligers zullen meehelpen en het parcours testen.

Foto’s

Bron: Fotografie Alexander.

Comments are closed.