560

Rechtszaak zorgverlener Alphatrots gaat niet door

Alphatrots ziet af van een rechtszaak tegen de gemeente Almere. De zorgaanbieder van onder andere huishoudelijke hulp kiest ervoor om onderaannemer te worden. Dat betekent dat het personeel kan werken voor organisaties die wel gemachtigd zijn de zorg te leveren in de stad.

Rechtszaak

Gisteren kondigde Alphatrots nog aan naar de rechter te stappen om een conflict met de gemeente.

De gemeente nodigt geïnteresseerde partijen uit om in te schrijven op het aanbieden van onder meer huishoudelijke hulp aan wmo-cliënten. In eerste instantie had Alphatrots zich niet ingeschreven vanwege een meningsverschil rondom de tarieven. Uiteindelijk heeft de zorgaanbieder toch geprobeerd zich in te schrijven, maar volgens de gemeente was dat niet meer mogelijk. Volgens Alphatrots handelt de gemeente in strijd met de eigen regels.

Oplossing

Samen met wethouder Soetekouw is er gezocht naar een oplossing. Tijdens een bijeenkomst in de Filmwijk lijkt die oplossing gevonden te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant