620

Politieke Markt: Floriade, lokale omroep en veel moties

Vandaag vindt de 533ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Almeerse politici gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Moties

Vandaag worden in de Raadszaal eerst de moties behandeld die vorige week zijn besproken. Het gaat om onderwerpen als de Floriade, Eden Holland, sociale huurwoningen en starterswoningen, groene schoolpleinen en ‘duidelijkheid over potjes met geld’. Ook is er een debat tussen de VVD en PvdA over ‘voorrang van statushouder voor het krijgen van een woonplek’.

Lokale omroep

Vanavond wordt er door de raad verder gesproken over het aanwijzen van een nieuwe zendgemachtigde als lokale omroep in Almere. De vergadering vindt plaats in Zaal Haven op het Stadhuis.

Senioren

In Zaal Haven gaat het vanavond ook over ‘seniorenhuisvesting’. Het college geeft in de Programmabegroting 2019 aan in april 2019 met een uitvoeringsprogramma te komen. PVV en de SP zijn van mening dat er al eerder actie moet worden ondernomen.

Woningsplitsing

In Zaal Hout gaat het over Woningsplitsing en Kamerbewoning. Op 11 oktober is besloten om een voorbereidingsbesluit te nemen om woningsplitsing en het opdelen van woningen ten behoeve van kamerverhuur tegen te gaan. De gemeente wil de orde handhaven. Daarom heeft het college dit verzoek ingediend.

Floriade

Een strop van miljoenen euro’s. Zo noemt Het Financieel Dagblad de Floriade in 2022. De gemeente Almere zal voor de organisatie flink meer moeten betalen. Volgens het college kunnen de kosten oplopen tot 28 miljoen euro. Oorspronkelijk is er 10 miljoen euro begroot. De gemeenteraad heeft aangegeven niet zomaar akkoord te gaan met de extra kosten. Vandaag wordt er opnieuw over gesproken door de raadsleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant