530

Dagoverzicht 8 november: Prijzen, bezuinigingen en stakingen

Dit is het Almeerse nieuws van vandaag.

Stad en Natuur gaat bezuinigen

Stad en Natuur Almere heeft het plan om te bezuinigen. Als de bezuinigingen doorgaan, sluiten er waarschijnlijk twee Almeerse kinderboerderijen. Dat zegt raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere.
Het college is van plan om 6 ton van de subsidie van in totaal 1 miljoen euro af te halen. “Dan moet er gewoon wat gesloten worden, bijvoorbeeld de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos”, zegt Huis tegen de regionale omroep.

Tijdens de Politieke Markt zal Huis een voorstel indienen om de bezuiniging te voorkomen.

Aankondiging staking bij garages

Enkele autogarages in Almere hebben een staking aangekondigd. Het gaat om de garages van Stern, Broekhuis en Dijkstra Citroën. Het plan is om vrijdag te staken. Vakbonden FNV en CNV willen samen met de stakers de werkgevers dwingen in te stemmen met de eisen voor een nieuwe cao.

Toptalent prijzen

Minister Van Engelshoven (Onderwijs) heeft vandaag de eerste landelijke Associate Degree Toptalentprijzen uitgereikt in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Met de Associate Degree kunnen studenten in twee jaar tijd een erkend HBO-diploma halen. Patrick Nobel van Hogeschool Arnhem Nijmegen won de eerste prijs.

Ander nieuws

Meer actueel nieuws van de dag lees je in ons nieuwsoverzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant