750

Financieel Dagblad: Floriade valt tientallen miljoenen duurder uit voor Almere

Een strop van miljoenen euro’s. Zo noemt Het Financieel Dagblad de Floriade in 2022. De gemeente Almere zal voor de organisatie flink meer moeten betalen. Volgens het college kunnen de kosten oplopen tot 28 miljoen euro. Oorspronkelijk is er 10 miljoen euro begroot.

35 miljoen euro

Volgens een raadscommissie zullen de extra kosten zelfs oplopen tot 35 miljoen euro. “De hogere kosten zouden samenhangen met de ambitieuze opzet. Almere kiest voor een tentoonstelling in combinatie met een bouwexpo. Onderdeel daarvan is een ‘groene’ stadswijk met 600 woningen en 60 waterwoningen. Vooral dit idee zorgt voor een oplopend tekort”, meldt de krant.

Raad

De gemeenteraad heeft aangegeven niet zomaar akkoord te gaan met de extra kosten. Morgen wordt er opnieuw over gesproken door de raadsleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant