Zorgaanbieder Alphatrots stapt naar de rechter vanwege een hoogoplopend conflict met gemeente Almere. Alphatrots is aanbieder van onder andere huishoudelijke hulp, maar met ingang van volgend jaar houdt dat op.

Aanbestedingsprocedure

De gemeente nodigt geïnteresseerde partijen uit om in te schrijven op het aanbieden van onder meer huishoudelijke hulp aan wmo-cliënten. In eerste instantie had Alphatrots zich niet ingeschreven vanwege een meningsverschil rondom de tarieven. Uiteindelijk heeft de zorgaanbieder toch geprobeerd zich in te schrijven, maar volgens de gemeente was dat niet meer mogelijk. Volgens Alphatrots handelt de gemeente in strijd met de eigen regels.

Bevestiging

Volgens de gemeente Almere klopt het dat de inschrijving geweigerd is. Dat komt, omdat er voor toetreding intussen aanvullende regels zijn opgesteld. “De inschrijver moet van toegevoegde waarde zijn op de al gecontracteerde zorgaanbieders”, aldus de gemeente tegen de regionale omroep.

Met de rechtszaak hoopt zorgaanbieder Alphatrots alsnog toe te kunnen treden om uiteindelijk huishoudelijke hulp aan te bieden.

Comments are closed.