Kinderopvang Het Kinderstraatje in hoger beroep voor Stint-verbod

Kinderopvang Het Kinderstraatje in de Parkwijk wil bij de Raad van State in hoger beroep gaan. De kinderopvang is het er niet mee eens dat het verbod van de Stint blijft bestaan. Vorige week deed de voorzieningenrechter in Utrecht uitspraak in een kort geding. Volgens de rechter is de Stint terecht van de weg gehaald.

Geen eerlijk proces

Volgens advocaat Werner van Bentem was er geen sprake van een eerlijk proces. “De rechter heeft zich gebaseerd op een aanvullende verklaring”, aldus Van Bentem. Ook zou het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tegenstrijdige informatie hebben gegeven rondom het melden van wijzigingen in het ontwerp.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er twijfels zijn over de constructie. Volgens ILT kunnen stroomkabels loslaten door oververhitting of als de zogeheten gasveer afbreekt. Doordat de handrem niet krachtig genoeg is, kan het gebeuren dat het onmogelijk wordt om op tijd te remmen.

Eind dit jaar zal er meer duidelijkheid zijn over het gebruik van de Stint. Dat laat de advocaat van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten.