Huiselijk geweld en kinder- of oudermishandeling: op het Forum in het centrum van Almere wordt er deze week extra aandacht aan besteed. Van 5 tot en met 12 november wordt er een foto-expositie gehouden. De expositie #ZIE is indrukwekkend en bestaat uit levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld, kinder- of oudermishandeling.

Opening

Wethouder Aldrik Dijkstra (Jeugd, Onderwijs, Ouderen en Gezondheid) en initiatiefneemster en fotografe Judith Keessen openden de expositie door één van de foto’s te onthullen.

De wethouder, initiatiefneemster en professionals uit de zorg gingen vooraf in discussie met elkaar tijdens een bijeenkomst van Café op 2. De bijeenkomst werd georganiseerd door Avanti Almere en gemeente Almere. “Dit leverde een goede en vaak ook emotionele discussie op over wat er allemaal mis kan gaan in de relatie tussen partners, kinderen en ouderen”, aldus de organisatie. “En ook over wat er al gedaan of georganiseerd wordt voor en wat er nog moet gebeuren om mensen in deze situatie te helpen en te ondersteunen”.

Comments are closed.