55

Stem mee: Ben jij goed voorbereid op een noodsituatie?

De stroom valt uit. Liften komen vast te zitten en er ontstaat chaos in het verkeer. Maar nog erger: door de stroom valt het water uit. Het gebeurde afgelopen weekend in Almere. Erg vervelend, maar voor de meesten niet heel dramatisch. Toch blijkt dat ook Almeerders niet goed voorbereid zijn op noodsituaties. Ben jij goed voorbereid op een noodsituatie of ramp?

[poll id=”37″]

Wees voorbereid

In Nederland zijn we redelijk goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Zorg dat je goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Daarmee kan je veel problemen zelf voorkomen. Tijdens noodsituatie kan je de overheid helpen door elkaar te helpen en indien van toepassing foto’s of filmpjes te maken die autoriteiten een beter beeld geven van de situatie.

Mogelijke noodsituaties zijn: extreem weer, overstromingen, brand en explosies of stroomuitval. Er zijn nog veel meer mogelijke noodsituaties. Meer hierover en wat je kunt doen lees je op de crisiswebsite van de overheid.

Dit vind je misschien ook interessant