56

Dagoverzicht: Verdachten langer vast, daklozenopvang en rijbewijzen

Wat heeft Almere vandaag beleefd? Zie het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Verdachten langer vast

Op 1 november heeft de politie drie mannen aangehouden na een steekincident bij de bushalte van Literatuurwijk Midden. De verdachten blijven twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Rond 21.20 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij de bushalte Literatuurwijk Midden. Daar troffen agenten drie mannen aan, die met elkaar in gevecht waren. Twee van hen waren gewond en zijn later naar het ziekenhuis gebracht.

Daklozenopvang

Psychiatrische patiënten verblijven vaak te lang in de opvang van het Leger des Heils. Dat zegt woordvoerder Luc Tanja tegen de regionale omroep. “De patiënten horen eigenlijk in een instelling voor Beschermd Wonen. Van de 25 plekken bij het Leger des Heils worden er zeker 5 langdurig bezet gehouden door deze patiënten. Het is de bedoeling dat mensen 6 tot 12 weken in de opvang zitten. Dat is nu soms een jaar en dat zorgt voor problemen”, aldus Tanja.

Rijbewijzen ingenomen

Bij wegwerkzaamheden aan de A6 heeft de politie extra gecontroleerd. Daarbij zijn twee bestuurders hun rijbewijs kwijtgeraakt. De bestuurders reden ongeveer 135 kilometer per uur terwijl de toegestane snelheid op dat moment 70 kilometer per uur was. De bestuurders reden van Almere naar Amsterdam.

Dit vind je misschien ook interessant