Beluister het hele interview met Cisca Dresselhuys via deze link.

Vandaag in de podcast

Vandaag in de 1Almere-podcast een terugblik op een dag vol storingen. De zaterdag begon namelijk met stroomuitval in de hele stad. Daarbij ontstond ook een storing in een waterpompstation. In diverse wijken was er geen of weinig waterdruk. Ook het bus-, trein- en autoverkeer had last van de stroomstoring. Tientallen mensen moesten ook nog eens uit liften in gebouwen bevrijd worden.

Daarnaast is er nieuws over een poolcentrum aan de Grote Markt en een bedrijf aan de Palmpolstraat die zouden hebben gehandeld in wapens. De burgemeester sluit de bedrijven voor een langere duur.

Gesprek

De collega’s van RB verzorgen vandaag opnieuw een interessant interview. Een gesprek dat ook heel interessant kan zijn voor ons als Almeerders. Vandaag spreekt Klaas Vos met Cisca Dresselhuys.

Cisca Dresselhuys wordt op 21 april 1943 geboren in Leeuwarden. Vader is predikant en moeder onderwijzeres. Ze groeit op als nakomertje met een oudere broer en twee oudere zussen, van wie de jongste negen is als zij wordt geboren. Als ze elf is verliest ze haar vader. Ze woont tot haar vierde in Oldeboorn en gaat daarna naar Roermond waar zij na de lagere school haar VWO-diploma haalt op het St. Ursulalyceum. Zij is dan achttien en drie weken naar haar eindexamen, we schrijven dan 1961, gaat ze werken bij dagblad Trouw in Utrecht”.

Cisca is blijven schrijven en doet dat voor bladen als Nouveau en Argus, een tweewekelijks periodiek, dat in maart 2017 voor het eerst uitkomt. Het brengt nieuwsachtergronden en opiniestukken en verschijnt uitsluitend op papier.

Maandag

Morgen is er een nieuwe videocast te zien bij 1Almere. Dan gaat het over Halloween. We blikken terug…

Comments are closed.