60

Bedrijf en poolcentrum voorlopig dicht vanwege wapenhandel

De burgemeester sluit de horeca inrichting, die betrokken zou zijn bij wapenhandel aan de Grote Markt, voor de duur van 6 maanden. Het bedrijf, dat ook betrokken zou zijn bij wapenhandel aan de Palmpolstraat, blijft voor 12 maanden dicht. Dat meldt de gemeente. Eerder werd er op beide locaties een inval gedaan door de politie. Het onderzoek richtte zich op de handel in wapens. Vanwege het risico voor de openbare orde dat de handel in wapens met zich meebrengt, heeft de burgemeester beide bedrijven per direct gesloten.

Strafbaar

“Voor het bedrijfspand aan de Grote Markt geldt, dat er vanuit de inrichting strafbare feiten zijn gepleegd en dat de horecazaak is gebruikt om criminele activiteiten te faciliteren. Tijdens de inval van het bedrijfspand aan de Palmpolstraat is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en daarnaast diverse verboden en gestolen goederen”, aldus een woordvoerder van de gemeente in een persverklaring.

Informatie

“Omdat het een lopend onderzoek betreft, kan er op dit moment niet meer informatie naar buiten worden gebracht”, zegt de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant