Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in het weekoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Nieuw hotel

Het hotel dat zich vestigt in de Martinez-toren naast station Almere Centrum opende donderdag de deuren. Best Western Hotel gaat van start, ook al zijn de werkzaamheden nog niet afgerond. Volgens manager Ramon van Dijk zal er van overlast geen sprake zijn. “Er wordt nog hard gewerkt aan diverse verdiepingen en kamers. De gasten verblijven uiteraard op de verdiepingen die al af zijn”, aldus de manager.

Gemeente koopt Eigenaar jachthaven Haddock uit

De eigenaar van Jachthaven Haddock wordt uitgekocht door de gemeente. Dat heeft de gemeente laten weten tijdens een civiele rechtszaak in de rechtbank van Lelystad. De regionale omroep meldt dat gesprekken over het eventueel uitkopen van de eigenaar nog wel gevoerd moeten worden.

Huurprijzen stijgen fors

De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen. Dat meldde woningplatform Pararius. Landelijk betalen huurders die een nieuwe woning in de vrije huursector betrekken gemiddeld 5,3 procent meer dan een jaar eerder. Ook buiten de Randstad zetten de prijsstijgingen door.

Gewonde bij aanrijding met bus

Bij een aanrijding tussen een bus en een personenauto is deze week één gewonde gevallen. Het ongeval vond plaats aan de Pierre de Coubertinlaan in Almere Poort. De auto zou meters zijn meegesleurd.

Gemeente krijgt 2,5 miljoen euro

De Nederlandse overheid investeert 2,5 miljoen euro in de Floriade. Dat heeft minister Carola Schouten woensdag bekendgemaakt. De 2,5 miljoen euro is bestemd voor de gemeente Almere. De gemeente moet daarvan wel plannen bedenken die uiteindelijk nog meer subsidie uit Den Haag moeten opleveren.

Rechter doet uitspraak in zaak over Stint

De rechter in Utrecht deed donderdag uitspraak in de zaak over een opheffing van het verbod op het gebruik van de Stint. De Stint blijft verboden. De rechtbank oordeelde dat de verkeersveiligheid voor het belang gaat van de eigenaar van de gastouderopvang.

De rechtszaak werd aangespannen door kinderdagverblijf ‘Het Kinderstraatje’ in de Parkwijk.

Speelgoed

De decembermaand is duur. Daarom organiseert BambooBaby aan de Zadelmakerstraat 18 op 24 en 25 november 2018 een speelgoedruilmarkt. Op die manier krijgt speelgoed een tweede leven. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu.

De speelgoedruilmarkt in Almere vindt plaats op 24 en 25 november 2018 in de winkel van BambooBaby, Zadelmakerstraat 18. Ouders kunnen speelgoed inleveren op zaterdag 24 november tussen 10.00u en 12.00u en om 13.00u kan het ruilen beginnen. Ook zondag 25 november kunnen ouders hun waardebonnen komen verzilveren tussen 12.00 en 17.00 uur. Dat melden Almere City Marketing en BambooBaby.

Comments are closed.