Eén van de oudste apen bij Stichting AAP is overleden. Het gaat om Lampongaap Glenn. Hij was al ruim 30 jaar bij de stichting.

Illegaal

“Glenn kwam naar Europa omdat een gezin graag een aapje wilde hebben als huisdier. Pas twee maanden oud, werd hij in 1987 door een toerist gekocht op een markt in India en illegaal naar Nederland gebracht. In mei van dat jaar namen de Nederlandse autoriteiten het dier in beslag en zo kwam Glenn bij AAP, toen 5 maanden oud. Glenn bracht zijn hele leven door bij AAP, eerst in Nederland en de laatste 8 jaar in AAP Primadomus in Spanje, waar hij kon genieten van de Spaanse zon. Hij vormde een hechte groep met soortgenoten Lázaros, Calimero en Ino”, schrijft de stichting op de website.

Verlaten

“Glenn heeft ons verlaten, na een lang en gelukkig leven bij AAP Almere en AAP Primadomus. Hij heeft de kans gekregen op te groeien tussen soortgenoten, in plaats van te leven en te lijden in eenzame opsluiting, wat helaas nog steeds het lot is veel andere exotische dieren die als huisdier leven”.

Foto

Bron: Stichting AAP.

Comments are closed.