51

Speelgoed krijgt tweede leven tijdens Sinterklaastijd

De decembermaand is duur. Daarom organiseert BambooBaby aan de Zadelmakerstraat 18 op 24 en 25 november 2018 een speelgoedruilmarkt. Op die manier krijgt speelgoed een tweede leven. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu.

Tweede leven

Caroline Beelen en Arnica van der Woude, initiatiefnemers van de speelgoedruilmarkt in Almere, vinden het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven: “Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen”.

RecycleSint

Het idee is niet nieuw. RecycleSint doet dit al langer. Elif Algu, oprichter van RecycleSint, zegt: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst”.

Ruilmarkt

De speelgoedruilmarkt in Almere vindt plaats op 24 en 25 november 2018 in de winkel van BambooBaby, Zadelmakerstraat 18. Ouders kunnen speelgoed inleveren op zaterdag 24 november tussen 10.00u en 12.00u en om 13.00u kan het ruilen beginnen. Ook zondag 25 november kunnen ouders hun waardebonnen komen verzilveren tussen 12.00 en 17.00 uur. Dat melden Almere City Marketing en BambooBaby.

Nieuwe winkel

BambooBaby werd onlangs geopend door wethouder Jan Hoek van Duurzame Ontwikkeling en Innovatie. Eigenaar Caroline Beelen won in september de prijs tijdens de wedstrijd ‘Win je Winkel’. Die wedstrijd werd georganiseerd door de Almeerse ondernemersvereniging.

Dit vind je misschien ook interessant