55

Lichte materialen moeten bodemdaling Regenboogbuurt voorkomen

Om bodemverzakking in de Regenboogbuurt te vertragen worden er vanaf nu lichte materialen gebruikt. Dat meldt de gemeente. Deze lichte materialen worden toegepast zodra er groot onderhoud wordt gehouden in de wijk.

Verzakking

Een groot probleem in de Regenboogbuurt is het verzakken van de bodem. In die wijk daalt de bodem meer dan in andere Almeerse wijken. Door de verzakking zouden gasleidingen kunnen exploderen.
Het plan is om al vanaf maandag, tijdens groot onderhoud, blokken te gebruiken die lijken op glaswol. Op die manier kan de daling van de bodem worden vertraagd. Ook wordt er schuimglas gebruikt. Schuimglas is een restproduct uit de glasindustrie en weegt bijna niets.

Vertraging

De bodem in de Regenboogbuurt daalt met ongeveer 3 centimeter per jaar. Door de daling te vertragen daalt de bodem ongeveer met 1 centimeter per jaar. Dit zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is in de wijk (eens in de veertig jaar in plaats van iedere 24 jaar).

Dit vind je misschien ook interessant