52

Gevangenis wordt geen toeristische attractie

De gevangenis van Almere wordt toch geen toeristische attractie. D66 opperde het plan om, als de gevangenis binnenkort gesloten wordt, er een toeristische trekpleister van te maken. Dat plan is nu afgewezen door de raadsleden in de gemeenteraad.

Kans

“Dit is Rijksvastgoed, maar D66 zou het zeer jammer vinden als het gebouw leeg blijft. Wij zien, door de locatie aan de Poort van het Nieuwe Land, kansen voor onze toeristische sector”, zo schreef fractievoorzitter Martine van Bemmel (D66) eerder.

De partij wilde het plan combineren met de plannen rond het nieuwe Nationaal Park Nieuw Land.

Sluiting

Minister Sander Dekker (Justitie en Veiligheid) wil vier gevangenissen in Nederland sluiten. Ook de Almeerse gevangenis gaat dicht.

Tussen 2012 en 2016 nam het aantal gevangenen met 24 procent af. De totale bezetting liep terug van 14.430 naar 10.902. In 2017 waren van de 13.500 bedden ongeveer 8400 bezet. Ook in Almere kampt de gevangenis met leegstand.

Dit vind je misschien ook interessant