56

College: “ADM-krakers welkom, maar onder voorwaarden”

De bewoners van het ADM-terrein, dat al ruim twintig jaar gekraakt is door de groep, zouden in de toekomst in Almere terecht kunnen. Dat meldde AT5 eerder. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu laten weten dat de krakers zich wel aan bepaalde voorwaarden moeten houden.

Bouwplannen

De krakers moeten bouwplannen indienen en daar ook een vergunning voor aanvragen. Daarnaast moeten zij in staat zijn om zelf een kavel te kopen.

De VVD wilde weten hoe het precies zat. De partij stelde vragen.

Oosterwold

De krakers zijn welkom in Oosterwold, maar de bewoners van het ADM-terrein hebben onlangs aan de regionale omroep laten weten dat ze niet naar Oosterwold willen. “Volgens woordvoerder Hay Schoolmeesters is er dit jaar met Almeerse ambtenaren gesproken over een mogelijke verhuizing naar Oosterwold of naar de Pampushaven”, zo meldt de omroep.

Raad van State

Deze zomer besliste de Raad van State dat de ADM-bewoners in Amsterdam uiterlijk met kerst moeten vertrekken. Het terrein in de hoofdstad is in bezit van Chidda Vastgoed BV. Chidda heeft plannen met het terrein en wil dus dat de krakers vertrekken. Zo meldt AT5. Volgens de zender bestaat de groep krakers inmiddels uit gezinnen.

Foto

Amsterdamse wethouder in een interview met AT5. (Bron: Screenshot).

Dit vind je misschien ook interessant