Dat de Floriade zo’n 7 miljoen euro extra gaat kosten, weten we. Maar ook de Nederlandse overheid wil nu investeren in de Floriade. Vandaag werd bekend dat de overheid er 2,5 miljoen euro in wil steken. Is het weggegooid geld of niet?

[poll id=”36″]

10 miljoen euro

De Nederlandse overheid is bereid om in totaal 10 miljoen euro te investeren in de Floriade. Het geld moet worden besteed aan een zogenoemde iStreet. Dat is een moderne straat waarin de modernste snufjes te vinden zijn op het gebied van klimaat, energie en gezondheid.

De gemeente Almere moet wel eerst plannen bedenken die uiteindelijk nog meer subsidie uit Den Haag moeten opleveren. Dat zegt minister Carola Schouten.

Kritiek

De Floriadewijk gaat ruim 7 miljoen euro extra kosten. Ook komt er minder sociale woningbouw dan gepland. Oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben forse kritiek geuit. Leefbaar Almere zegt dat er sprake is van een kansloze deal met projectontwikkelaar Amvest. De SP zegt niet akkoord te gaan met het plan om nog eens 7 miljoen euro extra in de Floriade te steken.

Comments are closed.