66

Gemeente krijgt 2,5 miljoen euro van overheid voor Floriade

De Nederlandse overheid investeert 2,5 miljoen euro in de Floriade. Dat heeft minister Carola Schouten bekendgemaakt. De 2,5 miljoen euro is bestemd voor de gemeente Almere. De gemeente moet daarvan wel plannen bedenken die uiteindelijk nog meer subsidie uit Den Haag moeten opleveren.

Blij

De wethouder heeft verheugd gereageerd op de plannen van de overheid. Volgens wethouder Loes Ypma blijkt hieruit dat de overheid achter de Floriadeplannen staat van de gemeente Almere. “Wij zijn  al bezig met het beter benutten van restwarmte van bijvoorbeeld datacenters en bijvoorbeeld de toepassing van gelijkstroom voor stadswijken”, aldus de wethouder tegen de regionale omroep. Volgens de wethouder kan met het geld nog meer geïnvesteerd worden in de uitvoer van dit soort plannen.

10 miljoen

De Nederlandse overheid is bereid om 10 miljoen euro te investeren in de Floriade. Het geld moet worden besteed aan een zogenoemde iStreet. Dat is een moderne straat waarin de modernste snufjes te vinden zijn op het gebied van klimaat, energie en gezondheid.

Dit vind je misschien ook interessant